2016/01/20

Tervetuloa mukaan Espoon Autismi- ja Aspergeryhdistyksen toimintaan!


Espoon Autismi- ja Aspergeryhdistyksen toiminta


Espoon Autismi- ja Aspergeryhdistys edistää autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä elämänlaatua, yhteiskunnallisia etuja ja tasa-arvoa. Yhdistys järjestää aktiivisesti toimintaa: esimerkiksi kerhoja ja muita kokoontumisia.

Espoon Autismi- ja Aspergeryhdistys toimii paikallisesti ja vapaaehtoisvoimin. Useimpien yhdistyksen toimijoiden ja jäsenten perheissä jollakulla on autismin kirjon häiriö. Yhdistys kuuluu Autismi- ja Aspergerliittoon, joka palvelee autismin kirjon valtakunnallisena asiantuntijana.

Äitien ilta Tamminiemessä 17.8.2018 klo 16 alkaen.

Nyt on äideille luvassa historian havinaa!

Jugend-arkkitehtien Sigurd Frosteruksen ja Gustav Strengellin suunnittelema Tamminiemen huvila valmistui vuonna 1904. Vuodesta 1940 lähtien se toimi tasavallan presidenttien edustusasuntona aina ensimmäisestä asukkaastaan Risto Rydistä viimeiseen, ikimuistoiseen Urho Kekkoseen, jonka kuoleman jälkeen se avattiin yleisölle.

Nyt pääset mukaan viettämään historiantäyteistä äitien iltaa Tamminiemeen, joka myös Urho Kekkosen kotimuseona tunnetaan. Tule mukaan opastetulle kierrokselle tuohon vallan linnakkeeseen, jossa tehtiin historiaa ja suomalaisia koskettavia suuria päätöksiä.
Kierroksen jälkeen siirrymme läheiseen kahvilaidylliin, Villa Angelicaan, jonka kuvauksellisessa ympäristössä nautimme virvokkeita. Villa Angelica on hurmaava ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä puuhuvila aivan Seurasaaren sillan kupeessa. Villa Angelica tunnetaan erityisesti monipuolisesta kahvi- ja teevalikoimastaan.

Tamminiemen opastettu kierros käynnistyy klo 16, joten olethan hyvissä ajoin paikalla. Kierros kestää noin tunnin. Retken hinta on viisi (5) euroa, joka sisältää pääsylipun museoon, opastetun kierroksen sekä kahvin tai teen ja joko suolaisen tai makean syötävän kahvilassa. Muut juomat/syötävät ovat omakustanteisia.


Tervetuloa mukaan!


Toivo-valmennus vertaistukijoille –viestiä voi välittää eteenpäin

Oletko kokenut oman tai läheisesi vakavan sairastumisen tai vammautumisen? Haluatko auttaa muita saman kokeneita?
Olet lämpimästi tervetullut vertaistukijoiden Toivo-valmennukseen! 

Valmennus sopii niin uusille kuin kokeneillekin vertaistukijoille. 
Valmennuksen järjestävät yhteistyössä OLKA/EJY ry, Vertainen vierellä-hanke/Helsingin Invalidien Yhdistys ry, Aivovammaliitto ry, Syöpäjärjestöt, Syke ry, Sylva ry, Glaukoomayhdistys ry ja 22q11 Finland ry. Valmennus on avoin kaikkien muidenkin yhdistysten jäsenille.

Valmennus koostuu kolmesta tapaamisesta ja itsenäisistä tehtävistä. 
Tapaamiskerrat: lauantaisin 6.10., 13.10. ja 27.10. klo 9-15.
Paikka: Espoon sairaala, Karvasmäentie 4, Espoo. Tarkempi paikka ilmoitetaan valmennukseen hyväksytyille.

Valmennukseen mahtuu 20 henkilöä ja on osallistujille maksuton. 
Sitovat ilmoittautumiset 10.9. mennessä linkin kautta: 
https://my.surveypal.com/Toivo-valmennus-vertaistukijoille-lokakuu-2018
Lisätiedot: Anu Toija/ asiantuntija EJY ry /OLKA anu.toija@ejy.fi 050 3815511 


Seuraa meitä Facebookissa


Tykkää Espoon Autismi- ja Aspergeryhdistyksestä Facebookissa: www.facebook.com/esauasry